Zuiderschans - Winkel- en Bedrijventerrein Dokkum

Gratis parkeren

Zuiderschans RSS

Zuiderschans Facebook

Zuiderschans Twitter

Over Zuiderschans

Ten zuiden van Dokkum ligt het bedrijventerrein Zuiderschans. Het terrein is bedoeld voor grootschalige detailhandel aan de zuidzijde en een autoboulevard aan de noordzijde van de toegangsweg.  De dienstverlening (kantoren) bevinden zich aan beide uiteinden van het detailhandel-terrein en op het meest zuidelijke punt van de Zuiderschans. De begane grond van de buitenschil wordt, gezien vanaf de Murmerwoudsterweg, deels aan het oog onttrokken door een aarden wal, die de naam Zuiderschans rechtvaardigt.

Reeds in de vorige eeuw ontstonden de plannen voor een bedrijventerrein op deze locatie. Straatsma Enorm Profnorm was de eerste, gevolgd door de Jong (GAMMA) en van der Meulen & Baarsma. Vanaf 2006 werd het aantal bedrijven in rap tempo uitgebreid tot 17 winkels, verscheidene kantoren, een tankstation, een lunchroom (vistaria) en 5 autobedrijven.

Het merendeel van de ondernemers van dit gebied hebben zich verenigd in de bedrijvenvereniging "Zuiderschans". Gezamenlijk zorgen zij voor promotie, reclame, organisatie van evenementen, gladheidsbestrijding, communicatie met de gemeente, veiligheid (aanwezigheid defibrillator), kortom alles in het belang van de ondernemer en de consument.

Algemeen contactadres: info@zuiderschans.nl

U bevindt zich hier: Home Over Zuiderschans